Javier uit Peru een week te gast in Riemst

Javier uit Peru een week te gast in Riemst
RIEMST – Gisteravond is Javier Jesús Fransisco uit Peru officieel ontvangen op het gemeentehuis in Riemst. Al heel wat jaren nodigt Broederlijk Delen tijdens de vastenperiode mensen die actief zijn in partnerorganisaties in het Zuiden uit voor een ‘inleefverblijf’. Nog tot en met 10 maart is Riemst gastgemeente voor Javier.

De campagne van Broederlijk Delen dit jaar vraagt aandacht voor het recht op water. Water is levensnoodzakelijk. In het Peruviaanse hooggebergte heerst er dan ook een grote bezorgdheid om zuiver water, klimaatverandering en grootschalige mijnbouw vormen daar een grote bedreiging. Javier werkt in een organisatie in de regio Apurimac, dat is de zesde armste regio van het land. In deze regio vinden de meeste sociale conflicten plaats, grotendeels gelinkt aan de uitbreiding van de mijnbouw. Javier probeert met zijn organisatie de krachten van de samenleving te bundelen en zo te werken aan sociale verandering. Die getuigenis over zijn leven en werk in Peru bracht hij gisteravond ook over aan burgemeester Mark Vos en schepen Christian Bamps.

Wie Javier zelf eens aan het woord wil horen, is van harte welkom op de Noord-Zuidavond, op vrijdag 6 maart om 19.30 u. in de raadzaal van het gemeentehuis in Riemst. De Noord-Zuidavond wordt georganiseerd door de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS), Broederlijk Delen en de gemeente Riemst.

Print Friendly

Comments are closed