Piura

Piura

 

Piura  is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Piura van Peru. Deze stad is 973 kilometer ten noorden van de hoofdstad Lima gelegen. De stad Piura is ook nog opgedeeld in twee delen, Castilla en Piura, gescheiden door een rivier.

 

Zoals de meeste van het noorden van Peru, heeft het grondgebied van Piura bewoond door hun autochtone groep inboorlingen genaamd Tallanes en Yungas. Deze leefde zonder een organisatie of enkele leider te heersen, totdat de Muchik cultuur uiteindelijk nam controle, en het mengsel van deze uitgegroeid tot de vicus cultuur. Eeuwen later, Piura kwam onder de heerschappij van Tupac Inca Yupanqui voor ten minste 40 jaar, en voordat de Spanjaarden arriveerden.

Met de komst van de Spanjaarden in 1532, werden de huidige mestizo en creoolse culturen van Piura geboren. Dit mestizo cultuur bevat invloeden uit de Spaanse Extremadura en Andalusië, Afrikaanse invloeden te wijten aan de komst van slaven uit Madagascar (Madagaskar slaven), de Chinese koelies die gemigreerd van Canton naar de rijstvelden werken en vervang de slaven; en ook Roma zigeuners die kwam als piraten op zoek naar parels of incognito als Spaanse ruiters.

De Spaanse naam van de stad uit het Quechua woord, pirhua, betekent overvloed. Tegenwoordig is Piura bekend als de “Ciudad del eterno calor” betekent “De stad van de eeuwige hitte” want het is warm het hele jaar door.

PiuraPrachtige stranden met uitzicht op de stad. Kom en geniet van Piura!

Pic

shadow

DECAMERON DE PUNTA SAL

3 DÍAS – 2 NOCHES

DESCARGAR ETINERARIO

PIURA – MANCORA SOL PLAYA Y ARENA

4 DÍAS – 3 NOCHES

DESCARGAR ETINERARIO

Print Friendly

Comments are closed