Cusco

Cusco Vroeger was het de hoofdstad van het Inca-rijk en een van de belangrijkste steden van de onderkoningrijk Peru. Cusco, wonder van de wereld!

Info Cusco

 

Bezienswaardigheden

Map of coricancha

klik op de map voor foto’s

 • Coricancha

  (in het Quechua Quri Kancha, wat gouden binnenhof betekent) oorspronkelijk Inti Kancha (Tempel van de zon) geheten, was de belangrijkste tempel binnen het Incarijk, gewijd aan Inti, de god van de zon.

  De muren en vloeren waren ooit bedekt met goud en de binnenplaats was gevuld met gouden beelden. Het is de meest beschreven en bewonderde tempel van de stad Cuzco in Peru. Spaanse verslagen uit de 17e eeuw vermelden de ongelooflijke weelde. Al het goud werd ingevorderd door de Spanjaarden zodat de Inca’s de borg konden betalen voor hun leiderAtahualpa.

   

  De kerk van Santo Domingo werd gebouwd op de plek van de tempel en het materiaal van de tempel werd gebruikt om de kerk ermee op te bouwen. De kerk en overgebleven Inca-muren hebben vele aardbevingen moeten doorstaan, maar door de kolossale blokken heeft alles redelijk de tand des tijds doorstaan

  Sacsayhuamán

  Map of sacsayhuaman

  klik op de map voor foto’s

   

  Sacsayhuamán, of Saqsaywaman, is een archeologische locatie ten noorden van de stad Cuzco in Peru. Deze plek ligt op ongeveer 3500 meter boven zeeniveau en kan vanuit Cuzco te voet (na een steile klim) bereikt worden. Het gebied is 3094 hectare groot. Het woord Saqsaywaman betekent in het Quechua Doorvoede Valk. In de tijd van de Inca’s bevond zich op het plateau boven de drie nog bestaande terrassen een groot complex met als middelpunt een vier of vijf verdiepingen hoge toren. De gebouwen boden ruimte aan 5000 personen.

  De Spaanse conquistadores geloofden bij hun aankomst in het gebied niet dat de lokale Inca-bevolking in staat was om een dergelijk bouwwerk te maken, en ze meenden dat het het werk was van demonen of van boze geesten. Ook tegenwoordig nog menen sommigen dat de Inca’s niet in staat waren om Sacsayhuamán te bouwen en dat het gemaakt is door buitenaardse wezens.

  In werkelijkheid waren de Inca’s wel degelijk in staat tot het maken van dit soort bouwwerken, en in Sacsayhuamán is nog goed zichtbaar hoe zij hun steden en forten bestand maakten tegen de aardbevingen die in het gebied regelmatig voorkwamen. Zij bereikten dit door de stenen perfect te laten aansluiten, en door de zijkanten van ondergelegen stenen nooit precies in het midden van daarboven gelegen stenen te laten uitkomen. Dat de stenen perfect aansloten is ook nu nog merkbaar: daar waar de oorspronkelijke bebouwing bewaard is gebleven is tussen de naden haast geen enkele begroeiing te vinden, terwijl er in de naden van later gerestaureerde delen inmiddels plantengroei waarneembaar is. Waarschijnlijk sleepten de Inca’s elke volgende steen tot tegen de steen waar hij tegenaan zou komen te liggen, waarna ze de vorm van de steen die er al lag minutieus uithakten in de nieuw te leggen steen. Zo kwam elke nieuwe steen perfect aan te sluiten.
  De enorme stenen van Sacsayhuamán, sommigen wegen 70 ton, kwamen uit een groeve genaamd Sisicancha, op 3 kilometer afstand. Tussen Sacsayhuamán en Sisicancha kunnen nog stenen gevonden worden die tijdens het transport werden achtergelaten.

   

  heilige vallei van de Inca’s

  Map of heilige vallei peru

  klik op de map voor foto’s

  of de heilige dal van de Inca’s (Spaans: Valle Sagrado de los Incas) is een vallei in de Peruaanse Andes nabij de IncahoofdstadCuzco. Globaal gezien wordt het hele gebied tussen het dorp Písac en de ruïnestad Ollantaytambo parallel aan de Urubambarivier (“heilige rivier”) ertoe gerekend.

  De vallei wordt gevoed door vele rivieren, die afdalen door aangrenzende valleien en kloven en bevat talloze archeologische overblijfselen en dorpen. De vallei werd sterk gewaardeerd door de Inca’s vanwege haar specifieke geografische en klimatologische voordelen. Het vormde een van de belangrijkste centra voor de landbouw en is nog altijd de beste plaats voor de verbouw van maïs in Peru.

  Moray

  Map of moray peru

  klik op de map voor foto’s

  Moray of Muray (Quechua)  is een archeologische plaats in Peru op ongeveer 50 km (31 mijl) ten noordwesten van Cuzco op een hoogvlakte op 3.500m (11.500 ft) en net ten westen van het dorpje Maras. De plaats bevat ongewone Inca ruïnes, veelal geschakelde Enorme bestaande uit verschillende ronde depressies, waarvan de grootste is ongeveer 30 meter (98 ft) diep. Zoals met vele andere Inca-plaatsen sites, het heeft ook een geavanceerd irrigatiesysteem.

Cusco Cathedral

 • Map of cusco cathedral peru
  De Kathedraal van de Hemelvaart van de Maagd, ook bekend als de kathedraal van Cusco, is de moederkerk van de Rooms-katholieke aartsbisdom van Cusco. De kathedraal bevindt zich op de Plaza de Armas. Gebouw werd in 1654 voltooid, bijna honderd jaar na de bouw begon.

Aangrenzend en verbonden met de kathedraal is de kleinere Iglesia del Triunfo, de eerste christelijke kerk te bouwen in Cusco. De Iglesia de la Compania de Jesus, ook op de Plaza de Armas, is gebouwd op een vergelijkbaar moment als de kathedraal.

De kathedraal, in aanvulling op haar officiële status als een plaats van aanbidding, is uitgegroeid tot een belangrijke opslagplaats van Cusco’s koloniale kunst. Het houdt ook veel archeologische artefacten en relikwieën. De kathedraal werd aangewezen een UNESCO World Heritage plaats onder de stad Cuzco notering in 1983

Tambomachay

Map of tambomachay peru

Voor de archeologische site in de regio Huancavelica, Peru, zie Tampu Mach’ay, Huancavelica.
Tambomachay
Tampu Mach’ay
Tambomachay.jpg
Locatie Peru
Regio Cusco Region, Cusco provincie,
Cusco District
Geschiedenis
culturen Inca
Tambomachay (in hispanicized spelling), Tampu Mach’ay of Tampumach’ay (Quechua Tampu herberg, pension, mach’ay grot, “pension grot”, andere hispanicized en gemengde spellingen Tambomach’ay, Tambo Mach’ay, Tampumachay, Tanpumachay) is een archeologische site in verband met het Inca-rijk, gelegen in de buurt van Cusco, Peru. Een alternatieve Spaanse naam is El Baño del Inca (“het bad van de Inca”).

Het bestaat uit een reeks van aquaducten, kanalen en watervallen die worden uitgevoerd door de terrasvormige rotsen. De functie van de site is onzeker:. Het kan hebben gediend als een militaire buitenpost bewaken van de benaderingen van Cusco, als kuuroord voor de Inca-politieke elite, of beide

 

Pikillaqta

Map of pikillacta peruPikillaqta __ (Quechua piki vlo, Llaqta een plaats (dorp, stad, gemeenschap, land, natie), “rommelmarkt plaats”, hispanicized en gemengde spellingen Piki Llacta, Pikillacta, Piquillacta, Piquillaqta) is een grote Wari-cultuur archeologische site 20 km ten oosten van Cusco in het Quispicanchi provincie.Pikillaqta is een dorp van de Wari-volk. Wari was het centrum dorp en andere steden zoals Pikillaqta werden beïnvloed vanuit het. De Wari ook bewoond veel andere plaatsen in de omgeving. De site werd bewoond vanaf ongeveer 550 tot 1100AD. Het is voornamelijk bedoeld was voor ceremonies en de site was niet compleet toen het werd verlaten.

 

 

Pic

shadow

CUSCO AMANECER
3 DÍAS – 2 NOCHES
DESCARGAR ETINERARIO
CUSCO INOLVIDABLE
4 DÍAS – 3 NOCHES
DESCARGAR ETINERARIO
>
CUSCO MAJESTUOSO
5 DÍAS – 4 NOCHES
DESCARGAR ETINERARIO

Print Friendly

Comments are closed