Chiclayo

Chiclayo Stad van vriendschap, met veel toeristische mogelijkheden erfenis van een ver verleden, die veel van de geschiedenis van Peru te vormen.

Chiclayo is een stad in de provincie Chiclayo in Peru en is de hoofdplaats van de regio Lambayeque. Bij de volkstelling van 2005 telde Chiclayo 495.415 inwoners.

Lambayeque regio in het noorden van Peru. Het ligt in het binnenland 13 kilometer van de Pacifische kust en 770 kilometer van de hoofdstad, Lima. Vanaf 2011, Chiclayo is de vierde meest bevolkte stad in Peru met een bevolking van 629.990, bestaande uit 6 aaneengesloten stedelijke districten: Chiclayo, Jose Leonardo Ortiz, La Victoria, Pomalca, Reque en Pimentel; Het is ook de belangrijkste stad van het vierde meest bevolkte stedelijk gebied van Peru.

Gesticht door Spaanse ontdekkingsreizigers als “Santa Maria de los Valles de Chiclayo” in de 16e eeuw, werd het uitgeroepen tot een stad op 15 april 1835 door president Felipe Santiago Salaverry. Hij noemde Chiclayo “de Heldhaftige Stad” aan de moed van de burgers in de strijd voor onafhankelijkheid te erkennen, een titel die hij nog steeds bekleedt. Andere bijnamen voor Chiclayo onder meer “De hoofdstad van de Vriendschap” en de “Parel van het Noorden”.
Schild van de stad.
Momenteel Chiclayo is een van de belangrijkste stedelijke gebieden in Peru. Het is nu de vierde grootste stad, na Lima, Arequipa, Trujillo en het land.

De stad werd gesticht in de buurt van een belangrijke prehistorische archeologische site, de Noordelijke Wari ruïnes, waarin de resten van een stad uit de 7th- tot 12e-eeuwse Wari-rijk vormen.

 

 

 • Pic

  shadow

  CHICLAYO HISTÓRICO

  3 DÍAS – 2 NOCHES

  DESCARGAR ETINERARIO

  CTAS BANCARIAS

   

Print Friendly

Comments are closed