BZ Reisadvies App

De BZ Reisadviesapp van het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt u bij een goede voorbereiding van uw reis. In geval van nood heeft u met de app altijd de contactgegevens van de dichtstbijzijnde ambassade of consulaat bij de hand. En met de notificaties bent u altijd op de hoogte van veranderingen in het reisadvies van uw bestemming.

BZ Reisadviesapp bevat:

  • Actuele reisadviezen, met praktische kaarten. Hierdoor bent u altijd en overal op de hoogte van de mogelijke veiligheidsrisico’s in het land van uw bestemming.
  • Informatie over wat u kunt doen in noodgevallen, bijvoorbeeld als u uw paspoort verliest.
  • Contactgegevens van alle Nederlandse ambassades en consulaten in het buitenland. Via gps vraagt u de route naar de dichtstbijzijnde vertegenwoordiging op.
  • Informatie tijdens grote internationale evenementen.

Geen internetverbinding

De informatie is ook toegankelijk zonder internetverbinding. Pagina’s die u eerder heeft bekeken, blijven beschikbaar op uw telefoon. Handig als u snel moet weten wat u moet doen, bijvoorbeeld bij een ongeval. Om de reisadviezen te actualiseren heeft u wel internetverbinding nodig. Als u notificaties aan heeft staan, ontvangt u een actuele meldingen over uw reisbestemming. U hoeft tijdens uw verblijf dus niet steeds zelf te kijken. U heeft natuurlijk wel internetverbinding nodig om de nieuwe data op te halen.

De informatie uit de BZ Reisadviesapp staat ook op www.rijksoverheid.nl/reisadviezen.

De app is te downloaden in Google Play en de App Store.

BZ Reisadvies App

Print Friendly

Comments are closed