Semana Santa


Evenement gegevens

  • Date:
  • Locatie: Cusco

Semana Santa Paasweek

SenorTembloresCuzcoMerced2010

Beeld van de “Lord of the Aardbevingen” tijdens de Goede maandag optocht, bedekt met bloemen Nucchu.

De Heer van de aardbevingen , ook wel Taytacha Tremors (Tayta: “vader, meneer, ‘acha: verkleinwoord), is een afbeelding van Jezus van Nazareth gekruisigd, die wordt vereerd in de Basiliek-kathedraal van Cuscoin Peru . Het is beroemd in heel Peru en elders, omdat gestild de woede van een grote aardbeving die de stad trof, dit evenement komt de naam. Het is de Pattern Jury Cusco en een van de meest vereerde beelden van het land.

 

  • Semana Santa (Paasweek). Tot de landelijke viering behoort de spectaculaire processie in Cuzco te ere van de beschermheilige Nuestro Señor de los Tremors, gehouden op paasmaandag en witte donderdag.  Deze week wordt in tal van plaatsen in het hoogland plechtig gevierd. Het is een ware belevenis om tijdens Semana Santa in Peru te zijn, maar houdt er wel rekening mee dat Peruanen zelf ook allemaal vrij zijn en massaal naar de toeristische pleisters trekken. Hotels en vooral binnenlandse vluchten kunnen volledig volgeboekt zijn in deze periode.

De stoet werd ingesteld op 31 maart van 1650 , ter nagedachtenis van de aardbeving, en in 1741 werd gewijzigd van Paasmaandag , markeren het begin van de Goede Week . Op: Vanaf de balkons van de huizen, die in die tijd versierd met gouden tapijt, paarse blaadjes van een plant die groeit in de velden die tijd zijn gegooid ñucchu . De route van de processie blijft zoals vastgesteld op het moment. Uit van de kathedraal, een bezoek aan de kerk van Santa Teresa, die haar sluier verandert en ga dan naar de kerk van La Merced, waar hij verwacht dat de Virgen de la Soledad . De hele weg en ontvangt enorme hulde voor de tempel opnieuw in te voeren, zegen zijn trouwe volgelingen. Volgens het geloof, tijdens de processie van de Heilige maandag het gewicht van het nest is het gewicht van de zonden van deze belasting; en zijn gezicht uitdrukt hoe het volgend jaar zal zijn.

Het feest van de Heer van de Aardbevingen van Cusco werd uitgeroepen tot cultureel erfgoed van het Peruaanse volk 28 december van 2007 ; Deze verklaring erkent de vakantie als een religieuze sekte die bijdragen aan de Peruaanse nationale identiteit als gevolg van de rijkdom van de elementen van deze religieuze traditie. 5

De laatste zondag van oktober viert haar patroonheilige. Aanvankelijk zijn liturgische feest werd aangewezen op 14 september (de dag van Verheffing van het Kruis ) en het jaar 1924 wordt gewijzigd in de laatste zondag in oktober (Dag vanChristus Koning ). Tegen die tijd, verhuisde hij naar de vereerde beeld van het hoogaltaar, het verlaten van het altaarstuk van Taytacha voorschriften voor reiniging en onderhoud. De Christus de leiding over de Heilige Eucharistie aan hem gewijd, en blijft op het altaar van de kathedraal te zijn patroonheilige feesten sluiten.

Print Friendly

Comments are closed