Candelaria Festival


Evenement gegevens

Dit evenement eindigde op 02 februari 2015


Trajesdeluces207Februari: 2-14 februari: Virgen de la Candelaria. In Puno wordt ‘La Mamita Candicha’, de beschermheilige van deze plaats, vereerd met rijke folkloristische gebruiken. Duizenden mensen wonen de optochten, dansvoorstellingen, het vuurwerk en de muziekoptredens bij ter gelegenheid van dit belangrijke religieuze evenement.
24-27 februari: Carnaval in Puno en Cajamarca. Carnaval wordt in deze twee steden vooral gevierd met het dansen van de pandilla en andere traditionele festiviteiten.

 

De Candelaria Festival is een festival ter ere van de Maagd van Candelaria, patroonheilige van de stad Puno in Peru, die in de eerste twee weken van februari van elk jaar. Het is een van de grootste festivals van cultuur, muziek en dans in Peru. In termen van het aantal gebeurtenissen die verband houden met de culturen van de Quechua en Aymara volkeren en van de mestiezen van de Altiplano, en ook in termen van het aantal mensen direct en indirect betrokken zijn bij de realisatie, het staat met het carnaval in Rio de Janeiro en het carnaval van Oruro in Bolivia als een van de drie grootste festivals in Zuid-Amerika.

De kern van het festival zijn optredens van muziek en dans georganiseerd door de Regionale Federatie van Folklore en cultuur van Puno, Bestaande uit meer dan 200 dansen in meer dan 150 dance sets. Deze omvatten “inheemse dansen” uit de verschillende Gemeenschappen in Puno en Georganiseerd sets van dansen in de verschillende wijken van de stad, meestal Die Bekend als “kostuum dansen.” Deze prestaties Direct Betrek 40.000 zo’n 5000 dansers en muzikanten, en 25.000 mensen indirect Betrek acerca Inclusief bestuurders, sponsors, borduursters en de makers van de maskers, laarzen, schoenen, klokken en andere items.

Print Friendly

Comments are closed