Surfers for Surfers nu ook aan de slag in Peru

De Haagse organisatie Surfers for Surfers is na Sri Lanka nu ook aan de slag gegaan in Peru. Ook daar wordt de lokale bevolking geleerd hoe ze een professionele surfschool moeten runnen, om zo toeristen te trekken.

surfers for surfersSurfers for Surfers werd in 2014 opgericht door Kees Vrolijk en Julian van Vliet. Tijdens een verblijf in Sri Lanka kwamen ze op het idee om tweedehands wetsuits en boards in te zamelen om die vervolgens te exporteren naar het land. Zelfs de brandweer in Scheveningen doneerde een surfboard.

Inmiddels is Surfers for Surfers toe aan zijn tweede project. Na Sri Lanka richten de surfers nu hun pijlen op Peru. Onlangs organiseerden de surfers bij surfdorp F.A.S.T een inzamelingsfeest. Met de opbrengsten daarvan worden deze maand surfspullen naar Peru getransporteerd.

Levensgevaarlijk

Kees Vrolijk en Julian van Vliet waren zaterdag te gast in het radioprogramma Nieuwslicht op Den Haag FM. Volgens de surfers is het ook voor de veiligheid van de toeristen belangrijk dat er meer kennis over het runnen van een surfschool komt in de landen waar zij helpen. ”In Sri Lanka zijn surfshop-eigenaren soms eigenlijk tuk-tuk-chauffeurs die hebben besloten dat ze beter surfboards kunnen verhuren in plaats van mensen rond te rijden in een tuk tuk. Dat is natuurlijk levensgevaarlijk, je bent wel met mensenlevens bezig”, aldus Van Vliet op Den Haag FM.

 

bron  http://denhaagfm.nl/

Print Friendly

Comments are closed