Tarapoto

Tarapoto

Tarapoto is een stad in het noordoosten van Peru, gelegen op een hoogte van 356 m. De stad ligt in de provincie San Martín, die deel uitmaakt van de gelijknamige regio.

bekend als de Stad van de Palmen. Gelegen op een hoogte van 250 meter boven de zeespiegel aan de oevers van rivier de Shilcayo.

Tarapoto is een stad in het noordoosten van Peru, gelegen op een hoogte van 356 m. De stad ligt in de provincie San Martín, die deel uitmaakt van de gelijknamige regio.

bekend als de Stad van de Palmen. Gelegen op een hoogte van 250 meter boven de zeespiegel aan de oevers van rivier de Shilcayo. Bekend als de Stad van de Palmen. Gelegen op een hoogte van 250 meter boven de zeespiegel aan de oevers van rivier de Shilcayo.

Tarapoto . Om naar dat gebied duurt slechts 20 minuten en omvat een pad 317 meter , die wordt afgelegd in minder dan 10 minuten. Het landschap is voor de hand liggende is geweldig.

Het gebied wordt beheerd door de Vereniging voor het Behoud van beschermde ecologische en High Ahuashiyacu Cordillera Escalera . De ingang naar de waterval kost slechts 3 soles .

Volgens de legende, de jonge Ahuashi , dochter van de leider van de stam, werd verliefd Shilly .Om ze te scheiden en te voorkomen dat hun huwelijk, de vader koos voor een andere jonge beste positie.

Het was zo ingeschakeld tovenaars Ahuashi om haar schoonheid, een prachtige waterval, terwijlShilly werd omgezet in een zwarte stier die het zwembad zal beveiligen.

Te vluchten naar zijn geliefde te vinden, Shilly viel in  een afgrond, waar hij aan het huilen was .Haar tranen vormden de rivier Shilcayo en staar nam de naam Ahuashiyacu (Yacu = water in het Quechua).

Op het terrein kunnen we de weelderige vegetatie en spectaculaire  bomen, zoals red cedar, die is gevonden van Mexico tot Argentinië en kan meten tot 60 meter en leven meer dan 100 jaar te vinden.

Onder wilde dieren, kunnen we het vinden gifkikker mimetische, het insect Palo , Butterfly Blauwe Morpho en de matras . Onder de vogels zijn de Cock of the Rock , de toekan Arasari gekruld, dekluizenaar Koepcke , etc.

Je weet wel, in deze Fiestas Patrias dateren een sprong en een bezoek aan de waterval Ahuashiyacu. We werden verzekerd dat de ervaring in Tarapoto zijn uniek.

shadow

TARAPOTO CLÁSICOPic
4 DÍAS – 3 NOCHES
DESCARGAR ETINERARIO
TARAPOTO TROPICAL
4 DÍAS – 3 NOCHES
DESCARGAR ETINERARIO
Print Friendly

Comments are closed