Iquitos

  • Iquitos is de grootste stad in de Peruaanse Amazone, je kunt daar alles leren over de flora en fauna van de wereld

 

 

Iquitos is de hoofdstad van de regio Loreto en de provincie Maynas in Peru . Er wonen 370.000 inwoners en het is daarmee de grootste stad in het regenwoud van Peru. De stad wordt gezien als de grootste stad ter wereld die niet over de weg bereikbaar is. Wie naar Iquitos wil reizen moet dat doen per boot of per vliegtuig.
Iquitos ligt aan de rivier de Amazone, maar wel 3000 kilometer verwijderd van de monding. Toch ligt de stad maar 106 meter boven de zeespiegel. Iquitos wordt omgeven door drie rivieren, de Amazone, de Nanay en de Itaya. De stad werd gesticht in 1750 als een missiepost van de Jezuïten en groeide doordat het de hoofdstad van de Loreto-regio was. De winning en productie van natuurrubber zorgde in de 19e en 20e eeuw voor een aanhoudende groei. Vandaag de dag is Iquitos een belangrijke handelsplaats voor tropisch hardhout vanuit het Amazonewoud. Daarnaast heeft de stad een bloeiende rum-, bier- en olieindustrie.

Pilpintuwasi Animal Orphanage and Butterfly Farm

Map of Pilpintuwasi Animal Orphanage and Butterfly Farm

Pilpintuwasi Butterfly Farm.

Ga naar de site van de vlindertuin

Pilpintuwasi Animal Orphanage and Butterfly Farm

Welkom bij De Pilpintuwasi Butterfly Farm.The Amazon is overvloedig met vele variëteiten van de vlinder te zien, waaronder de zeer gekleurde en delicate Longwings en andere Heliconids Swallowtails (papilios) Peirids Caligos (uil vlinders).

De Pilpintuwasi Butterfly Farm is de enige vlinder boerderij in Peru en het bedrijf is opgenomen op bepaalde rondleidingen. Vlinder boerderijen in het tropisch regenwoud gebieden worden steeds meer een andere belangrijke factor die bijdraagt ​​tot een beter begrip van het regenwoud en het behoud ervan. Meer dan 40 soorten van de meest kleurrijke (en minst gevaarlijke) insecten van de Amazone gedijen bij Pilpintuwasi. Bezoekers leren over de problemen met het vinden van een waardplant voor elke rups, de levenscyclus van vlinders, problemen met roofdieren, etc.

 

De toerisme-industrie is een opkomende branche in Iquitos, en het is een populair beginpunt voor reizen door het Amazonegebied.

Pic

shadow

DELFIN

2 DÍAS – 1 NOCHES

DESCARGAR ETINERARIO

IGUANA

5 DÍAS – 4 NOCHES

DESCARGAR ETINERARIO

IQUITOS – CIUDAD Y LODGE

3 DÍAS – 2 NOCHES

DESCARGAR ETINERARIO

PAPAGAYO

4 DÍAS – 3 NOCHES

DESCARGAR ETINERARIO

 

TUCAN

3 DÍAS – 2 NOCHES

DESCARGAR ETINERARIO

Print Friendly

Comments are closed