Arequipa

Arequipa is de derde stad qua inwonertal in Peru (na Lima en Callao) met 745.846 inwoners (volkstelling 2005). De stad ligt in het zuiden van het land, 1000 km verwijderd van Lima, op een hoogte van 2325 meter boven zeeniveauen ongeveer 300 kilometer ten noorden van de grens met Chili. De Plaza de Armas wordt als één van de mooiste van Peru bevonden; de kathedraal en de talrijke koloniale gebouwen sieren het plein.

Over de oorsprong van de naam bestaat enige onduidelijkheid. De volgende verschillende verhalen doen de ronde:

  • Het volk van de Aymara heeft de naam verzonnen. In hun taal betekent arinamelijk berg en quipa betekent ligt achter. Arequipa is dus de plaats die achter de berg ligt. Met de berg wordt hier de vulkaan Misti bedoeld.
  • De vierde leider van de Inca’s, Mayta Capac, reisde eens door de vallei. Hij was gecharmeerd van de omgeving en beval zijn gevolg te stoppen, waarbij hij Ari, quipay uitriep, te vertalen als Ja, hier blijven wij.

Arequipa wordt ook wel “De Witte Stad” genoemd, omdat veel gebouwen zijn opgetrokken uit het zilverwitte tufgesteente, sillar genaamd, dat door de vulkaan Misti is uitgestoten

 

Hotels.

Hotel SANTA TERESA PARK

Hotel INKARI 

Hotel LA CASA DE MI ABUELA

Hotel ENSUEÑO
Hotel STA ROSA
Hotel LA CASA DE MI ABUELA
HostelEL CONQUISTADOR
Hotel INKARI
Hotel VILLA DEL CARMEN
Hotel EL CORREGIDOR
Hotel TIERRA SUR
TURISTA MEJORA

Print Friendly

Comments are closed