Pacaya–Samiria National Reservation

Map of Reserva Nacional Pacaya - SamiriaPacaya-Samiria Nationale Reserve is een van de grootste beschermde gebieden in Peru met een oppervlakte van meer dan 20.000 km², met een rijke eco diversiteit en de grootste reserve in het land en de tweede grootste in het Amazonegebied. De reserve wordt driehoekige door Marañón en Ucayali in het Zuiden, net voor hun knooppunt uit de Amazone rivier.  Haar voornaamste doel is om de ecosystemen van de Omagua regio te behouden en de duurzame ontwikkeling van de lokale steden te bevorderen.

. De kortste route is Iquitos – Nauta door snelweg en dan een tochtje op de rivier van Nauta naar het dorp,  ongeveer drie tot vier uur met de boot.

Het wordt begrensd door twee grote rivieren: de Marañon in het noorden en de Ucayali – Puinahua Canal naar het zuiden. Binnen in de reserve zijn er drie stroomgebieden: de Pacaya rivier bekken, het Samiria stroomgebied, en de Yanayacu-Pucate stroomgebied. Er zijn ook talrijke meren, kloven, kanalen, en strangen. Het heeft een jaarlijkse maandelijkse temperatuur tussen 20 ° C (68 ° F) en 33 ° C (91 ° F) en een jaarlijkse regenval van 2000 tot 3000 mm, die zorgt voor de enorme biodiversiteit: 527 vogelsoorten, 102 zoogdiersoorten ( onder hen de roze dolfijn), 69 soorten reptielen, 58 soorten amfibieën, 269 vissoorten, en 1024 soorten wilde en gekweekte planten. Het reservaat is een toevluchtsoord voor verschillende bedreigde diersoorten zoals de charapa schildpad (Podocnemis expansa), de spin aap (Ateles sp.), De reusachtige rivier otter (Pteronura brasiliensis), de rode ara (Ara Macao), ceders (Cederla odorata) en anderen. Verder zijn er diverse bescherming en beheer van natuurlijke hulpbronnen projecten zoals de ene gericht op herbevolken de Taricaya en de charapa rivier met schildpadden in de kunstmatige stranden van de reserve. Het is echt geweldig om de laatste fase van het proces, het vrijmaken van de pasgeborenen in de rivieren, ravijnen en meren van het reservaat te kijken. De mate van betrokkenheid van de lokale bevolking is opmerkelijk. Aan de randen van de Pacaya-Samiria aan de oevers van de rivieren Maranon en Ucayali, leven meer dan 42.000 mensen gegroepeerd in vierennegentig gemeenschappen en nog eens 50.000 wonen in de 109 dorpen in de bufferzone. Bijna alle van hen een leven van visserij, landbouw, of jacht en wilde vruchten en groenten plukken.

Print Friendly

Comments are closed