Santa Rosa di Lima


Evenement gegevens

Dit evenement eindigde op 30 augustus 2014


Santa Rosa da Lima

Santa Rosa da Lima

Hij werd geboren in Lima 20 april 1586 tot een adellijke familie van Spaanse afkomst, de tiende van dertien kinderen, en werd gedoopt met de naam van Isabella.

Zijn vele hagiografen (er zijn ongeveer 400 heiligenlevens over haar), dat drie maanden na de geboorte van haar wieg zou worden omringd door rozen. Op de dag van het Vormsel aartsbisschop Toribio van Mogrovejo (ook vereerd als een heilige) genaamd Rosa.

Zelfs als een kind streefde naar het religieuze leven, zijn model was St. Catharina van Siena, op twintig nam de gewoonte van de Zusters van de Reguliere Derde Orde van Predikers.

Werd verleend, in het huis van de moeder, gelegen in het centrum van Lima, een kamer aan mensen in nood, vooral van Indiase afkomst te helpen.

Vanaf 1609 trok hij zich tot een smalle cel, gelegen in de tuin van het huis, koude winters en snikhete zomers, belegerd door muggen, het beter in vereniging te bidden met de Heer.

Aan het gebed afgewisseld zelfkastijding, wakes en vasten, en zijn ascetische leven vol visies, maar ook dankzij duivelse intimidatie was.

In 1614 verhuisde hij in het huis van de adellijke Maria de Ezategui, waar hij overleed drie jaar later, op de leeftijd van eenendertig, 24 augustus 1617, verteerd door boetedoening, voor de redding van de zondaars en voor de bekering van de inheemse bevolking aangeboden. Zijn lichaam is in Lima gehouden in de Dominicaanse basiliek van de Heilige Rozenkrans.

Ze werd in 1668 zalig verklaard door Paus Clemens IX, heilig verklaard in 1671 door paus Clemens X, was de eerste van de heiligen Amerikanen en is de patroonheilige van Peru, van de Nieuwe Wereld en de Filippijnen. Wordt opgeroepen in geval van een blessure, ook tegen vulkaanuitbarstingen, en zelfs in het geval van familie ruzies.

De liturgische herdenking vindt plaats op 23 augustus (30 augustus volgens de traditionele kalender voor de zogenaamde Trident

Print Friendly

Comments are closed